وبلاگ لر ها

لر یعنی غیرت ، لر یعنی تعصب ،لر یعنی.......لر ها

وبلاگ لر ها

لر یعنی غیرت ، لر یعنی تعصب ،لر یعنی.......لر ها

طرز تهیه 4 غذای محلی استان لرستان +عکس

آبگوشت کشک لرستان

مواد لازم :

آبگوشت کشک لرستان

گوشت آبگوشتی                            500 گرم

نخود و لوبیا سفید                             2 پیمانه

بادمجان سرخ کرده                            2 عدد

پیاز                                                1 عدد درشت

سیر                                              4 حبه

کشک                                           250 گرم

نمک و زردچوبه و نعنا خشک                 به میزان لازم

روغن مایع                                       به میزان لازم

طرز تهیه :

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی کنید و بشویید.

گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه های سیر را با 5 پیمانه آب خوب بپزید.

پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده راهم اضافه کنید.

در آخر، کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند.

کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید.

وقتی آبگوشت کاملا جا افتاد ، آب آن را در ظرف های جداگانه بکشید. گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید.

به این آبگوشت به زبان محلی " دو گوله دودار" گفته می شود و در فصل سرما بسیار طرفدار دارد و از نظر مواد لازم برای بدن بسیار غنی و در عین حال، خوشمزه و دلچسب است.




خورش سیب درختی

مواد لازم :

خورش سیب درختی

گوشت ران گوسفندی                   500 گرم

روغن مایع                                  2 قاشق غذاخوری

برگ بو                                      3 عدد

پیاز                                           1 عدد

آب                                           5 لیوان

نمک و فلفل                               به مقدار لازم

سیب درختی                             500 گرم

پیازداغ                                      2 قاشق غذاخوری

                                                           سرکه                                      2 قاشق غذاخوری

                                                           شیره انگور یا خرما                        نصف لیوان

                                                           نشاسته ذرت                             1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

گوشت را به قطعات 2×2برش داده در روغن مایع تفت دهید.

سپس آن را با برگ بو، پیاز و آب به مدت سه ساعت روی حرارت بپزید.

در یک ساعت آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.

با ابزار مخصوص یا چاقو، وسط سیب را بیرون آورده پوست آن را بگیرید و آن را برش دهید.

در اواخر پخت گوشت، طوری که دو پیمانه از آب آن باقیمانده باشد، پیاز و برگ بو را بیرون آورده و سیب های 

حلقه شده  و پیاز داغ را به آن اضافه نمایید.

سرکه را به شیره انگور یا شیره خرما اضافه کرده خوب به هم بزنید و سپس آن را به خورش اضافه کنید تا 

خورش  بپزد و سیب ها تقریبا نرم شوند.

نشاسته ذرت را نیز در کمی آب سرد حل کرده در اواخر پخت به خورش بیفزایید.



آش بادمجان

آش بادمجان (ملایر(
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

کشک                                       200 گرم

بادمجان                                     1 کیلو گرم

لوبیا‏ سفید                                100 گرم

لوبیا چیتی                                100 گرم

لوبیا قرمز                                 100 گرم

نخود                                        80 گرم

بلغور گندم                               250 گرم

گوشت گوسفندی                    300 گرم

نمک، فلفل ‏سیاه، ‏زرد چوبه      به میزان لازم

آب                                           2 لیتر

                                                                    روغن                                        100 گرم

                                                                     نعنا داغ                                   1 قاشق سوپ‏ خوری

                                                                     سیر داغ                                  1 قاشق غذاخوری

                                                                     پیاز داغ                                     4 قاشق غذاخوری(3عدد)

 


طرز تهیه:

گوشت را با یک عدد پیاز خام و یک لیتر آب و فلفل روی حرارت می‏ گذاریم تا کاملاً پخته شود.

سپس گوشت را خارج نموده و ریش ریش می‏ کنیم.

حبوبات (نخود و لوبیا) را که از شب قبل خیس کرده‏ ایم با مقداری نمک به آب گوشت اضافه می‏ کنیم تا مغز پخت

 شوند، بعد بلغور گندم را اضافه می ‏کنیم تا لعاب بدهد.

بادمجان‏ ها را پوست گرفته و خرد می ‏کنیم و با مقداری روغن، سرخ کرده، کمی زردچوبه به آن افزوده و بعد به

 حبوبات اضافه می ‏کنیم.

بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ریش شده به آش می ‏افزائیم.

وقتی آش‏ جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش می ‏کنیم.

آش را داخل ظرف کشیده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین می ‏کنیم.



آش کشگینه (ترخینه)

مواد لازم برای آش:

آش کشگینه (ترخینه)

نخود و لوبیا                          یک لیوان

عدس                                 سه چهارم لیوان

کشگینه                              نیم کیلو

پیاز داغ                                نصف لیوان

سبزی آش                          نیم کیلو

نمک و فلفل و زرد چوبه        به میزان لازم

نعناع داغ                             کمی

 

مواد لازم برای کشگینه:

بلغور گندم                                  یک لیوان

کشک                                        یک لیوان

سبزی کوهی معطر                   یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کشگینه:

به جای یک لیوان کشک می توانید از 3 لیوان دوغ استفاده کنید.

بلغور گندم، کشک (یا دوغ) و سبزی کوهی معطر را با هم می جوشانیم تا کشک یا دوغ به خورد بلغور برود و 

سفت شود.

بعد آن را به شکل کلوچه درآورده و می گذاریم خشک شود. 


طرز تهیه آش:

از شب قبل نخود و لوبیا را خیس می کنیم. بعد آب آنها را دور می ریزیم و می پزیم.

عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم.

وقتی کشگینه ها باز شدند،  پیاز داغ و زردچوبه را تفت داده و به همراه نمک و فلفل اضافه می کنیم.

به مدت یک ساعت این پخت باید انجام شود.

سپس سبزی آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت یک ساعت می پزیم تا آش جا بیفتد. سپس سطح آن

 را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.

نظرات 6 + ارسال نظر
شهرزاد شنبه 28 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 00:22

عالی بود ممنوووووووووون

ح-ل سه‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 22:50 http://WWW.ASIAVACUUMPUMPS.COM

وقتی سایت شما را می بینم لذت می برم.
http://WWW.ASIAVACUUMPUMPS.COM

سکینه سه‌شنبه 20 مرداد‌ماه سال 1394 ساعت 22:47 http://WWW.MASALTOURISM.COM

از زحمات شما تشکر می کنم.لذت بردم
http://WWW.MASALTOURISM.COM

رها یکشنبه 10 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 15:48

لر را رو عشق است

اسی شنبه 2 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 12:16

غذاها که ماله لرستان نیس
آبگوشت کشک --- اراک
آش بادمجان -- ملایر

شاد باش... پنج‌شنبه 2 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 10:50 http://khandebazarf.mihanblog.com/

عالی بود ممنون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد